Ce amenzi primesc românii care montează aer condiționat la bloc, dacă nu respectă anumite prevederi

Românii care stau la bloc și intenționează să își monteze un aparat de aer condiționat pot primi amenzi uriașe în cazul în care aceștia nu respectă anumite obligații importante.

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Montarea unui aparat condiționat presupune respectarea unor măsuri legale, mai ales pentru românii care locuiesc la etaje inferioare, cum ar fi parterul sau etajul unu.

Amenzi pentru românii care montează aer condiționat la bloc

Montarea unui aparat condiționat presupune respectarea unor măsuri legale, mai ales pentru românii care locuiesc la etaje inferioare, cum ar fi parterul sau etajul unu.

Înainte de montarea aparatului de aer condiționat, trebuie verificate regulile Asociației de Proprietari, trebuie să se apeleze la o firmă autorizată care cunoaște regulile despre scurgerea apei, dar și să se asigure că instalația nu deranjează spațiul public sau vecinii.

Persoanele care nu respectă legea privind montarea aparatelor de aer condiționat la bloc riscă primirea de amenzi uriașe, care pornesc de la 500 de lei și pot crește în funcție de gravitatea faptei. Asta pentru că multe persoane își reclamă vecinii pentru că, pe lângă faptul că se aude zgomot atunci când e pornit aerul, iese și căldura din el.

Citește și: Ce sacrificii a făcut Alina Laufer pentru a rămâne însărcinată la 42 de ani: „Nu aveam foarte multe speranțe. Mi-am făcut două teste acasă și au ieșit negative’. Când va naște, ce spune despre numele fetiței, nași și botez / EXCLUSIV

Citește și: TVA ar putea fi majorat de la 1 iulie, contrar promisiunii lui Nicușor Dan. Când se anunță noul pachet de măsuri fiscale: „Coaliția va trebui să ia decizia finală'

Renovarea trebuie făcută cu autorizație

Românii care stau la bloc trebuie să fie foarte atenți la reglementările legislative, mai ales dacă doresc să renoveze locuința în acest sezon. Experții din țara noastră subliniază că există un act obligatoriu în această situație și că lipsa lui poate duce la amenzi serioase.

Înainte de a face orice modificare la bloc, trebuie să știe că este necesară obținerea unei autorizații, mai ales că legea românească interzice efectuarea modificărilor care pot afecta infrastructura clădirii și siguranța locatarilor.

Astfel, dacă intenționați să spargeți pereți interiori sau să uniți două camere, este esențială solicitarea unei autorizații pentru lucrările din apartament. Autorizația este necesară pentru modificarea instalațiilor electrice, sanitare sau termice din interiorul locuinței, citează romaniatv.net.

Citește și: Octavia Geamănu a pierdut procesul cu Antena 1, după ce a fost concediată de la Observator. Motivația judecătorilor: ‘Ea a cerut sume compensatorii’

La bloc este recomandată obținerea acordului scris al asociației de proprietari, mai ales în cazul în care intervenția afectează elemente comune, precum structura, pereții de rezistență sau fațada.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Buton
OSZAR »