Președintele interimar al României, Ilie Bolojan, a explicat de ce îl votează pe Nicușor Dan la alegerile prezidențiale. Acuzat că nu rămas imparțial, politicianul și-a justificat decizia de a se implica politic, nu doar în susținerea edilului, ci și a lui Crin Antonescu, în campania dinaintea primului scrutin.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
Într-un context politic tensionat, președintele interimar al României, Ilie Bolojan, a declarat public că îl susține pe Nicușor Dan în cursa pentru Cotroceni. Gestul său a stârnit controverse, fiind considerat o încălcare a spiritului Constituției, care impune neutralitate politică pe durata interimatului.
De ce îl votează Ilie Bolojan pe Nicușor Dan
După poziția exprimată ieri, Ilie Bolojan argumentează de ce Nicușor Dan este, în opinia sa, candidatul care întrunește criteriile necesare pentru a conduce România. Sloganul edilului, „România onestă', proiectează viziunea unei țări guvernate cu onestitate, integritate și respect față de lege.
„Mă gândesc la România stabilă, la România onestă, nu ca slogan electoral, ci ca onestitate, ca valori, la România care munceşte, care merge la serviciu şi la România care înţelege că un slogan nu ţine loc nici de investiţii, nu ţine loc nici de soluţii', a declarat președintele intermiar Ilie Bolojan, în podcastul Rock FM.
Ilie Bolojan a comentat polarizarea tot mai accentuată din actuala campanie electorală, remarcând că „moderații au rămas fără candidați', iar candidații rămași în competiție se bazează pe electorate „foarte arțăgoase' și puternic motivate.
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/05/001-cover-1-101.jpg)
Cum își justifică președintele interimar implicarea politică
Ilie Bolojan și-a justificat și implicarea politică. Înaintea finalei prezidențiale, președintele interimar a anunțat că îl votează pe Nicușor Dan, iar în prima parte a campaniei s-a afișat alături de Crin Antonescu, candidatul coaliției dizolvate.
„Nu am încercat să le influenţez votul, n-am încercat să mut voturile cu plasa, ca şi merele dintr-o parte în alta, că nu se poate face acest lucru', a precizat Bolojan.
Ilie Bolojan susține că, în perioade tensionate pentru societate, asumarea unei poziții este necesară. În opinia acestuia, neutralitatea nu este compatibilă cu funcțiile publice, mai ales după repetate dezamăgiri.
„Când eşti pe o funcţie publică, când ai o responsabilitate publică, eu cred că în astfel de situaţii e greu să rămâi neutru, nu prea poţi să rămâi neutru, cu toate dezamăgirile, cu toate supărările', a mai afirmat Bolojan.
Sursa foto: Hepta